QUOTE(hapki95 @ Oct 31 2009, 03:16 PM)

Ayda 1 kere format Hard Disk'e zarar vermez mi? Ben öyle duymuştum da...
Kısa aralıklarla format yapmak, elbette ki Harddiskte performans düşüklüğüne sebep olabilir.Fakat bu durum önemsenmeyecek kadar düşüktür ve ihmal edilebilir.
Bilgisayarı bilinçli bir şekilde kullandığımızda bu tür sorunları yaşama ihtimalimiz düşüktür.Belli aralıklarla format yapmanın herhangi bir zararı olmaz.Basit ve kullanışlı bazı programları(CCleaner, vb.) kullanarak, bilgisayarımızın kayıt defterini, işletim sistemini, web sağlayıcılarını gereksiz teferruatlardan arındırabilir ve tutarlı bir şekilde çalışmasını sağlayabiliriz.
Orjinal işletim sistemlerini kullanmalı ve yazılımlarımızı sürekli güncel tutabilmeliyiz.İnternette gördüğümüz her programı bilgisayara yüklememeliyiz.Web sağlayıcılarında "otomatik şifre ve bilgi tanımlama" özelliklerini asla kullanmamalıyız.Aynı anda birçok antivirüs programı kullanmamalıyız.Belli aralıklarla "disk birleştirme "işlemini yaparak bilgisayarınızın daha hızlı ve tutarlı çalışmasını sağlayabilirsiniz.Önemli gördüğünüz ve ihtiyacını hissettiğiniz programları, resmi sitelerinden "virüs taraması yaparak" bilgisayarınıza indiriniz.Tanımadığınız-güvenmediğiniz kişilerden gelen dosyaları bilgisayarınıza yüklemeyiniz.
Bilgisayar kullanmak ve online dünyaya açılmak her zaman beraberinde büyük bir risk getirir, bu riskin farkında olmalı ve dikkatli olmalısınız.Girdiğiniz sitelere ve bilgisayarınıza yüklediğiniz programlara, online ortamda yaptığınız her harekete dikkat etmelisiniz.Bilişim suçları kapsamında değerlendirilen konularla ilgili "şüpheli kişi" konumuna düşmemek için de dikkat etmelisiniz.Dahil olduğunuz msn ve facebook tarzındaki sohbet sitelerinde arkadaş grubunuza dikkat etmelisiniz.Herhangi bir suça dahil olmuş birinin,sizin arkadaş grubunuzda olabileceğini ve bu yüzden sizinde sorumlu tutulabileceğinizi unutmayınız. Türkiye Cumhuriyeti bağımsız mahkemeleri tarafından kapatılmış ahlaksız sitelere dns ayarlarını değiştirerek girmeye çalışmayınız.Birçok kez bu durumdan dolayı INTERPOL tarafından takibe alınmış ve ilgili ülkenin emniyet kuvvetlerince gözaltına alınmış insanların olduğunu unutmamalısınız.
Sevgi ve saygılarımla.
Asıl önemli olan ve memleketi temelinden yıkan, halkını esir eden, içerdeki cephenin suskunluğudur.
Mustafa Kemal ATATÜRK